Direct naar de inhoud.
Contact | 06 12 51 37 41 | info@boerenmaatjes.nl

Kinderopvang Boerenmaatjes is gevestigd op een boerderij. Wij hebben een melkveebedrijf met rond de 110 koeien en 60 kalveren.

We melken met 2 melkrobots. De koeien bepalen zelf wanneer ze naar de robot toe gaan om gemolken te worden. Gemiddeld komen de koeien tussen de 2,5 en 3 keer per dag in de melkrobot.

De geproduceerde melk wordt geleverd aan Friesland Campina. 1 keer in de 3 dagen wordt de melk met een vrachtwagen opgehaald. De melk wordt in de fabriek verwerkt tot oa: boter, kaas, karnemelk, toetjes en babyvoeding.

naast ons melkveebedrijf ligt grasland. Zomers, lopen de koeien hier in de wei. Daarnaast wordt het gras ook meerdere keren gemaaid en ingekuild, zodat ook winterdag, wanneer er geen gras groeit de koeien voer hebben. Dagelijks worden de koeien gevoerd met een trekker en een mengwagen. Het rantsoen bestaat uit gras en mais. De mengwagen mengt het gras en de mais door elkaar voordat de koeien het rantsoen krijgen. Daarnaast krijgen de koeien nog brokken in de melkrobot.

De koeien kunnen vrij bewegen in de stal. De boxen/bedden waarop de koeien liggen worden meerdere keren per dag gereinigd.

Er is zoveel te zien en mee te maken op de boerderij. Wanneer we de boerderij op gaan is dit altijd onder begeleiding van de pedagogisch medewerker.

© 2024 | Boerenmaatjes