Direct naar de inhoud.
Contact | 06 12 51 37 41 | info@boerenmaatjes.nl

Kinderopvang Boerenmaatjes biedt opvang aan kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar in een groene omgeving met veel ruimte zowel buiten als binnen. De kinderopvang is gevestigd op een boerderij met melkkoeien en kalfjes.

Er is veel te zien, te beleven en te ontdekken in de agrarische omgeving, waardoor we lekker veel buiten kunnen zijn. Dit is fijn, maar ook super goed voor de geestelijke en lichamelijke ontwikkeling van kinderen. Kinderen hebben ruimte nodig om zichzelf te ontwikkelen. Kinderen leren door nieuwe ervaringen, dingen uit te proberen en door veel te spelen. Zowel binnen als buiten bieden we veel speel- en ontdekmogelijkheden. Bij ons mogen kinderen zelf kiezen wat ze willen doen. We laten kinderen de wereld ontdekken op hun eigen manier in hun eigen tempo. Hierdoor kan elk kind helemaal zichzelf zijn.

Boerenmaatjes is aangesloten bij de VAK (verenigde agrarische kinderopvang). De VAK is een landelijke organisatie voor professionele kinderopvang op de boerderij die ons ondersteunt met scholing en advies. We werken volgens de groene pedagogiek en het kwaliteitssysteem vanuit de VAK wat staat voor kwalitatieve en hoogwaardige kinderopvang. Lees meer over de VAK op hun website. www.agrarischekinderopvang.nl

Respect, ruimte, rust en regelmaat zijn belangrijke speerpunten binnen de VAK in ons pedagogisch handelen even als in de omgang met elkaar! Iedereen mag er zijn!

De agrarisch groene kinderopvang onderscheidt zich van andere opvang door de unieke mogelijkheid tot samenwerking met het agrarische bedrijf. Hierdoor bieden wij een veelzijdige en natuurrijke speel-, leer- en leefomgeving. Bij onze opvang is er volop gelegenheid om gebruik te maken van de ruimte en vrijheid die het platteland biedt en aan te sluiten bij de (seizoens-)activiteiten op de boerderij. Hierdoor komen kinderen spelenderwijs in aanraking met dieren, gewassen en het dagelijkse leven op en rondom de boerderij.

Ons buitenspeelterrein is volledig omheind waardoor de kinderen op een veilige manier bij ons kunnen spelen. Vanaf het speelterrein kunnen de kinderen de boerderij, de trekkers en de dieren goed zien en volgen. Aangrenzend hebben we een moestuin, waar we groenten als komkommer, courgette, wortels en aardbeien kunnen planten, zien groeien, kunnen oogsten en natuurlijk mogen proeven. Regelmatig gaan we samen buiten het speelterrein naar de stal en het weiland om naar de koeien te kijken. Of naar de kippen om ze te voeren en misschien wel eieren te rapen.

Door het (uit-)voeren van de VAK formule dragen wij bij aan kwalitatief hoogwaardige kinderopvang in een groene, natuurlijke omgeving met een pedagogische visie die bijdraagt aan een gezonde, natuurlijke opvoeding van jonge kinderen. Wij willen hierdoor onze bijdrage leveren aan een gezonde maatschappij van morgen. Het is belangrijk dat kinderen leren respect te hebben voor elkaar, de dingen om hen heen en de natuur. We leren ze dat iedereen er mag zijn en gelijk is.

Sfeerimpressie

© 2024 | Boerenmaatjes